'Klinsi' onderhandelt met voetbalbond VS
nieuws

Achtergrond - 27 oktober 2006

(27 oktober 2006) Jürgen Klinsmann, de voormalige bondscoach van het Duitse voetbalelftal, is mogelijk binnenkort de nieuwe bondscoach van het Amerikaanse team. Informele gesprekken tussen ‘Klinsi’ en de Amerikaanse voetbalbond zijn gaande.

Klinsmann, held van het afgelopen wereldkampioenschap voetbal, verklaarde dat hij al meerdere keren “in een ontspannen sfeer” met de voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond Sunil Gulati gesproken heeft. Duitse media twijfelen er niet aan dat inzet het trainersschap van het Amerikaanse voetbalteam is. “Eens moet ik toch weer als trainer aan de slag”, sprak Klinsmann deze week.

De Amerikaanse voetbalbond is naarstig op zoek naar een nieuwe bondscoach. De vorige Amerikaanse hoofdtrainer Bruce Arena kreeg na een teleurstellend verlopen WK te horen dat zijn contract niet verlengd zou worden. De VS werden tijdens het WK in de groepsfase uitgeschakeld.

De Amerikaanse bond ziet in Klinsmann de ideale bondscoach. De oud-topspits woont al acht jaar in de VS en is bijzonder vertrouwd met het Amerikaanse voetbal. Onder het pseudoniem Jay Goppingen – een verwijzing naar zijn geboorteplaats Göppingen - kwam Klinsmann in 2003 uit voor de Orange County Blue Stars in de Premier Developement League. Voor de voetbalclub LA Galaxy was hij technisch adviseur. Zijn motivatie- en fitnesstrainingen zijn op Amerikaanse leest geschoeid.

De voormalige Duitse bondscoach had na het WK een pauze van een half jaar aangekondigd om zich op zijn toekomst te beraden. Bij zijn afscheid van de Mannschaft zei hij meer tijd met zijn familie in Los Angeles te willen doorbrengen.

Stern.de
Wird Klinsi neuer US-Nationalcoach?

Handelsblatt.de
Klinsmann bestätigt Kontakte mit US-Verband 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger