Duitse spelers krijgen drie ton WK-premie
Nieuws

Achtergrond - 6 juni 2006

(6 juni 2006) De voetballers van de Duitse nationale ploeg krijgen een premie van 300 duizend euro per speler als het team de finale haalt. Dat is de hoogste WK-premie in de geschiedenis van de Duitse voetbalbond. Volkomen terecht, vindt bondscoach Jürgen Klinsmann.

Een bijzonder toernooi rechtvaardigt een bijzondere premie. Volgens bondscoach Klinsmann levert de titel de voetbalbond een hoop geld op, waar de spelers ook van mogen profiteren. Naar verluidt staat de bondscoach een miljoen euro te wachten als Duitsland de finale wint. De titel halen in eigen land is niet niks, redeneert ook aanvoerder Michael Ballack. 

De WK-premie van drie ton, de hoogste in de Duitse voetbalgeschiedenis, is drie keer zo hoog als het bedrag dat de Duitse spelers ontvingen bij het vorige WK in Japan en Zuid-Korea. Voor het behalen van de halve finale krijgen de Duitsers 100 duizend euro de man. Willen Klinsmann en zijn voetballers een aardig zakcentje aan het toernooi overhouden, dan moeten ze in elk geval de kwartfinales halen (beloning 50 duizend euro), want voor de achtste finale en de duels in de groepsfase krijgen de voetballers niks.

Duitsland is overigens niet het land met de hoogste WK-premie. Dat is Spanje. De Spaanse voetballers krijgen bij bereiken van de finale 360 duizend euro, de wereldtitel levert de spelers nog eens 570 duizend euro op. Engeland komt op de tweede plaats met 430 duizend euro voor de toernooiwinst. Hoeveel de spelers van Oranje krijgen, is niet bekend.

De Duitse spelers hebben gisteren onder grote media-aandacht hun intrek genomen in hun WK-onderkomen in de Berlijnse villa-wijk Grunewald. Daar zitten ze in een luxe-hotel waar het hen aan niets ontbreekt. De Duitse pers schept er een genoegen in elk hapje en drankje dat in het Berlijnse Schlosshotel voorhanden is, uitgebreid te bespreken, van roerei-varianten tot fruitmixen.

De eerste training van het nationale elftal in het nabijgelegen stadion van de amateurs van Hertha BSC vond plaats zonder aanvoerder en sterspeler Ballack. Een blessure aan zijn kuit hield hem aan de kant. Volgens de medische staf gaat het slechts om een voorzorgsmaatregel en loopt Ballacks WK-deelname geen gevaar. Het vrijdag met 3-0 gewonnen oefenduel tegen Colombia speelde Ballack zonder problemen uit.

Volgens Klinsmann is het Duitse elftal goed voorbereid op de openingswedstrijd tegen Costa Rica, aanstaande vrijdag in München. “We zijn klaar om los te gaan”, zei de bondscoach op een persconferentie. Hij maakte ook bekend bij een succesvol verlopen toernooi als bondscoach aan te willen blijven. Wanneer hij het WK voor Duitsland een succes vindt, liet de bondscoach echter niet doorschemeren. Verklaard doel van Klinsmann is steeds de wereldtitel geweest.

ZDF Heute
Ballack zwickt's
Und ganz viel Luxus zwischen den Spielen

Spiegel Online
Nationalelf bezieht WM-Quartier

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger