Klinsmann maakt WK-selectie Duitsland bekend
Nieuws

Achtergrond - 15 mei 2006

(15 mei 2006) De Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann maakte vanmiddag de namen van de spelers bekend die voor Duitsland meedoen aan het WK voetbal volgende maand. Grootste verrassing is de keus voor de jonge aanvaller David Odonkor van Borussia Dortmund. Klinsmann gelooft met dit team het kampioenschap te kunnen winnen, "al zal het moeilijk worden".

Bii de keepers zijn er geen verrassingen, dat zijn Jens Lehmann, Oliver Kahn en Timo Hildebrand. De verdedigers zijn Robert Huth, Arne Friedrich, Marcell Jansen, Per Mertesacker, Christoph Metzelder, Jens Nowotny en Philipp Lahm. Voor het middenveld heeft Klinsmann geselecteerd: Michael Ballack, Torsten Frings, Tim Borowski, Thomas Hitzlsperger, Bastian Schweinsteiger, Bernd Schneider en Sebastian Kehl. Voor de aanval viel de keus op Lukas Podolski, Gerald Asamoah, Mike Hanke, Miroslav Klose, Oliver Neuville en David Odonkor.

De grootste verrassing van deze selectie is David Odonkor, de rechtervleugelspeler van Borussia Dortmund. Deze naam heeft Klinsmann expres niet eerder laten vallen, om een te grote druk op de jonge speler te voorkomen. Hij heeft voor Odonkor gekozen omdat hij een "zeer snelle speler" is met wie de bondscoach verschillende kanten op kan. Bovendien is Sebastian Deisler door een blessure uitgevallen op de positie waarop Odonker nu speelt. Met de selectie van de aanvallers Odonkor, Asamoah en Neuville houdt Klinsmann de optie open om in een 4-3-3-systeem te spelen.

Tegen alle verwachtingen in is aanvaller Kevin Kuranyi niet geselecteerd. Hij heeft naast Ballack en Podolski de meeste doelpunten gescoord in het nationale team onder Klinsmann. De laatste tijd was Kuranyi echter niet in vorm. Hij werd ook al niet opgesteld in het oefenduel tegen Italië. Ook zijn ploegmaatje bij Schalke 04 Fabian Ernst is niet geselecteerd. Daarentegen mag Mike Hanke wel mee, hoewel deze aanvaller door een rode kaart bij de Confederations Cup de eerste twee WK-wedstrijden niet mag spelen.

Jens Nowotny moet een belangrijke rol spelen voor de teambuilding van de Duitse Mannschaft, aldus Klinsmann. De bondscoach vertrouwt daarbij op de jarenlange ervaring van de speler van Bayer Leverkusen.

Klinsmann zei op de persconferentie vanmiddag dat hij blij is dat "het nu eindelijk kan beginnen." De afgelopen uren waren niet eenvoudig voor de bondscoach. "Het waren moeilijke telefoongesprekken", aldus Klinsmann, die hij vanmorgen met Kuranyi, Ernst, Owomoyela, Manuel Friedrich en Sinkiewicz heeft moeten voeren om hen te vertellen dat ze niet geselecteerd waren.

De bondscoach zei vanmiddag dat hij gelooft dat hij met dit team wereldkampioen kan worden, "hoewel", zo voegde hij er aan toe, "we ons ervan bewust zijn dat het een moeilijke weg wordt."

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger