Duitslandweb logo Duitslandweb

Flink minder winst voor Deutsche Bahn

Kort nieuws - 28 juli 2015

De Deutsche Bahn heeft in het eerste half jaar van 2015 flink minder winst gemaakt: 39 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt mede door de stakingen van de machinisten en door slecht weer, aldus topman Grube. De machinisten hebben tussen september 2014 en mei 2015 negen keer gestaakt, waardoor treinen soms dagenlang niet reden. Het concern plant een reorganisatie om verschillende problemen, zoals concurrentie in het goederen- en het personenverkeer en de slechte infrastructuur, het hoofd te bieden. Lees meer bij Spiegel Online en RP Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger