Bondsdagvoorzitter hekelt tv-optredens politici
Nieuws

Achtergrond - 23 mei 2007

(23 mei 2007) De voorzitter van de Bondsdag, Norbert Lammert (CDU), vindt dat Duitse politici twee jaar lang niet in talkshows moeten verschijnen. Hij zegt in de Berliner Zeitung dat door deze tv-optredens de politieke cultuur in Duitsland vervlakt.

De voortdurende aanwezigheid van politici op televisie verbetert niet bepaald het aanzien van de beroepsgroep, meent Lammert. “Ik vind persoonlijk dat de politiek zich op veel gebieden te goedkoop voordoet, en dat geldt vooral voor tv.”

Zelf laat hij zich alleen interviewen als hij echt iets te vertellen heeft, in programma's waar hij de tijd krijgtt om zijn visie te geven. “Talkshows zijn daarvoor over het algemeen niet geschikt”, aldus de parlementsvoorzitter. Volgens hem bieden die te weinig tijd om een onderwerp goed te behandelen. Dergelijke tv-optredens zijn vooral nuttig om bekend te worden, vindt Lammert. “Als je dat belangrijk vindt, ga je gang.” Hem gaat het om “een grondig en serieus debat over politieke thema’s.”

Lammert werd in 2005 voorzitter van de Bondsdag en volgde toen de SPD-er Wolfgang Thierse op. Traditiegetrouw komt de Bondsdagpresident uit de grootste fractie in het parlement. Na de verkiezingen van 2005 was dat de CDU. Lammert is al 27 jaar lid van de Bondsdag en wordt gewaardeerd om zijn grote politieke ervaring. Hij was onder meer cultuur- en mediawoordvoerder van zijn partij en publiceert regelmatig over partijpolitieke, economische en maatschappelijke onderwerpen. Zijn voorganger Thierse genoot een veel grotere publieksbekendheid in Duitsland.

Berliner Zeitung
"Politik macht sich zu billig"

Welt.de
Bundestagspräsident rät Politikern zu TV-Pause

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger