Duitslandweb logo Duitslandweb

Bundesverdienstkreuz voor Paul Schnabel

Kort nieuws - 5 november 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Paul Schnabel, voormalig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, heeft deze week het Bundesverdienstkreuz ontvangen voor zijn inzet voor de Duits-Nederlandse betrekkingen. Hij ontving de orde dinsdag uit handen van de Duitse ambassadeur in Nederland Franz Josef Kremp. Schnabel, hoogleraar sociaal en cultureel beleid in Utrecht en Leiden, behoort al decennialang tot de vooraanstaande bevorderaars van de Duits-Nederlandse betrekkingen en heeft zich er vooral voor ingezet een nauwe uitwisseling met Duitsland op het gebied van sociologie, gezondheid en onderwijs vorm te geven. Hij was daarnaast onder meer lid van de Zukunftskommission NRW 2025, een denktank van de deelstaat Noordrijn-Westfalen; voorzitter van het bestuur van het Duitsland Instituut Amsterdam; en lid van de stuurgroep van de Nederlands-Duitse Confentie, de voorloper van het Nederlands-Duits Forum. Lees meer bij de Duitse ambassade

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning Willem-Alexander bezocht Noordrijn-Westfalen om de waterstof-samenwerking aan te zwengelen.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer

'Ik vraag aandacht voor grenseffecten van wetten'

'Ik vraag aandacht voor grenseffecten van wetten'

De nieuwe Nederlandse ambassadeur in Berlijn, Ronald van Roeden, vertelt in deze podcast over zijn werk en wat hij wil bereiken in de Duits-Nederlandse samenwerking.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger