Duitslandweb logo Duitslandweb

Saksen-Anhalt stelt bovengrens aan aantal vluchtelingen

Kort nieuws - 24 november 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Saksen-Anhalt kan 12.000 vluchtelingen per jaar opnemen en meer niet, zegt minister-president Haseloff (CDU). Daarmee stelt hij een bovengrens aan de opvang van vluchtelingen in zijn deelstaat en hij vraagt andere deelstaten dat ook te doen. Op het CDU-partijcongres in december moet een besluit over een bovengrens worden genomen, aldus Haseloff. Er woedt al weken een heftige strijd binnen de CDU/CSU over het maximaal op te vangen vluchtelingen. Kanselier Merkel wil geen bovengrens stellen, coalitiepartner CSU en ook leden van haar eigen CDU dringen daar wel op aan. Lees meer bij tagesschau.de

Ook de Duitse Centrale Joodse Raad eist een bovengrens aan het aantal op te nemen vluchtelingen. Volgens voorzitter Schuster is die nodig voor een goede integratie. Veel vluchtelingen komen uit culturen "waarin jodenhaat en intolerantie een vast bestanddeel is". Die intolerantie is er ook ten opzichte van gelijke rechten voor mannen en vrouwen en ten opzichten van homo's, aldus Schuster. Vluchtelingenorganisatie Pro Asyl uit felle kritiek op de eis om een bovengrens van de CSU en de Zentralrat der Juden. Die eis druist in tegen de Europese mensenrechten-conventie, aldus Pro Asyl. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger