Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel spreekt CDU-congres toe over vluchtelingen

Kort nieuws - 14 december 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

CDU-partijleider en bondskanselier Angela Merkel heeft op het partijcongres in Karlsruhe een toespraak gehouden die met minutenlang applaus werd beantwoord. Merkel kwam haar critici tegemoet met de toezegging dat ze zal zorgen dat het aantal nieuwe vluchtelingen merkbaar afneemt. Ze bedankte de vele vrijwilligers die helpen bij de opvang van vluchtelingen en herhaalde haar gevleugelde woorden 'Wir schaffen das'. Merkel wees op de afspraken die al zijn gemaakt, zoals sneller uitzetten en een aantal landen veilig verklaren, en riep de deelstaten op deze afspraken uit te voeren. Verder wil ze vooral in internationaal verband zorgen dat de vluchtelingenstroom afneemt. Ook kondigde ze een donorconferentie aan voor hulp aan vluchtelingen in de regio, omdat het 'onacceptabel is' dat een organisatie als de UNHCR niet genoeg geld heeft.  Lees meer bij Tagesschau

Lees de toespraak van Merkel in het Nederlands op Trouw.nl

Maandag en dinsdag houdt de CDU haar partijcongres in Karlsruhe. Het ziet er naar uit dat er geen voorstel voor een bovengrens voor het aantal vluchtelingen in Duitsland op tafel komt. Daarvan was eerder wel sprake, maar kanselier en partijleider Merkel is daar tegen. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Louis Royen - 15 december 2015 12:49

Het partijcongres was gisteren helemaal geënsceneerd op massale steun voor bondskanselier Angela Merkel.
In de wandelgangen verbaasden slechts een paar CDU-ers (o.a. Wolfgang Bosbach) zich over de volledig kritiekloze opstelling van de partij.

De vraag is of de Duitse bevolking deze steun aan Merkel volgt .
In sociale media wordt veel vergeleken met de praktijken in de vroegere DDR en de applausmachine in de Volkskammer, zelf dacht ik ook even dat Karlsruhe in Noord Korea zou liggen.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger