Duitslandweb logo Duitslandweb

Studie: Een op de tien Duitsers actief bij hulp aan vluchtelingen

Kort nieuws - 21 december 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een op de tien Duitsers is actief betrokken bij hulp aan vluchtelingen: 10,9 procent. Dat is meer dan er vrijwilligers in de sport actief zijn (10.1 procent). Dit blijkt uit een representatieve studie van de Evangelische Kirche in Deutschland (EKD) van begin november. Ondanks de grote toestroom van vluchtelingen gaf 52 procent van de ondervraagden aan persoonlijk "tot nu toe nog geen ervaring met vluchtelingen" te hebben opgedaan. Van de mensen die wel contact met vluchtelingen hebben gehad is het merendeel positief. Als grootste zorg met betrekking tot de toestroom van vluchtelingen noemt 85 procent van de ondervraagden dat het rechtsextremisme toeneemt. Ook maken veel mensen zich zorgen om de veiligheid in Duitsland. Lees meer bij Die Welt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De oorlogskleinkinderen

De oorlogskleinkinderen

De Tweede Wereldoorlog is niet alleen op het persoonlijke vlak een thema, maar ook weer in het Duitse politieke debat, merkt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

In hun boek 'Zur rechten Zeit' analyseren Duitse historici de opkomst van nationalisme en rechts-radicalisme.

Lees meer

De Duitse patiënt

De Duitse patiënt

In Duitsland is een kwaaltje geen kwaaltje, maar een zorgwekkende last. Daar is het gezondheidssysteem ook naar, schrijft Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

De afvalscheiding

De afvalscheiding

Afvalscheiding is van groot Duits cultureel belang. Bij de vuilnisbak scheiden goede migranten zich van slechte, aldus Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger