Duitslandweb logo Duitslandweb

Keulse agenten: Toch asielzoekers onder daders

Kort nieuws - 8 januari 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Volgens anonieme Keulse agenten bestond de agressieve menigte bij het centraal station in Keulen tijdens nieuwjaarsnacht toch voor een deel uit mannen die een registratie als asielzoeker hadden. Die Welt citeert deze agenten. De aanwijzingen dat asielzoekers zijn betrokken hebben onder politici een discussie losgemaakt over het uitwijzen van vluchtelingen die misdaden hebben begaan. Ook de politie krijgt veel kritiek, want die lijkt in eerste instantie een verkeerde voorstelling van zaken te hebben gegeven. Agenten verklaren dat ze wel degelijk werden geconfronteerd met huilende en bange vrouwen, maar dat ze soms niet bij slachtoffers konden komen en niet genoeg mensen hadden om iedereen te kunnen helpen en naar daders te zoeken. De politie meldde in eerste instantie een rustige nieuwjaarsnacht. Lees meer bij Tagesschau

Een ooggetuige vertelt in de Süddeutsche Zeitung dat ze in het overvolle station veel huilende vrouwen heeft gezien. Ze zag niemand die kon helpen. De politie had het te druk, de menigte bestond uit buitenlandse mannen die de vrouwen alleen maar seksistisch benaderden of honend aankeken, de enkele mannen die niet bij de groep hoorden waren zelf bang of probeerden hun vrouwelijk gezelschap te beschermen. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger