Duitslandweb logo Duitslandweb

4.000 euro kooppremie voor elektrische auto's vanaf mei

Kort nieuws - 28 april 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Vanaf mei krijgt iedereen die in Duitsland een elektische auto koopt een premie van 4.000 euro. Daar zijn de bondsregering en de Duitse auto-industrie het over eens geworden. De auto moet dan wel gekocht worden bij een producent die meedoet aan het financieringsplan. Daimler, VW en BMW hebben dat al toegezegd. In totaal investeert Duitsland 1,2 miljard euo in de verkoop van elektrische auto's. Als het geld op is, loopt de premie af. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger