Karstadt zoekt nieuwe naam voor luxe filialen
Nieuws

Achtergrond - 18 april 2006

(18 april 2006) De Duitse warenhuisketen Karstadt is op zoek naar een nieuwe naam voor zijn luxe-segment. Daarmee moeten de zogenaamde premium-warenhuizen zich duidelijk onderscheiden van de doorsnee Karstadt-filialen. Het concern hoopt hiermee na jaren van sanering weer winst te kunnen maken.

“Om een nieuwe naam voor deze warenhuizen te vinden, hebben we een prijsvraag uitgeschreven”, aldus Karstadt-manager Patrice Wagner. De merknaam moet recht doen aan de luxe uitstraling van de filialen en internationaal inzetbaar zijn. Karstadt heeft plannen exclusieve warenhuizen “met een wereldstad-flair” ook buiten Duitsland op te richten.

Vijf van de negentig bestaande Karstadt-filialen in Duitsland komen in aanmerking voor de nieuwe naam. Daaronder het Kaufhaus des Westens (KaDeWe) in Berlijn en het Alsterhaus in Hamburg. Deze richten zich vooral op luxe-artikelen en dure merken en concurreren met winkels als Harrods in Londen en Lafayette in Parijs. Om zich duidelijker af te zetten tegen het doorsnee Karstadt-warenhuis laten zij de naam van het moederbedrijf volledig vallen. Uiteindelijk moeten dertien Duitse warenhuizen van Karstadt onder dit concept vallen.

De stap is opmerkelijk, aangezien het concern de laatste jaren nog op het randje van faillissement balanceerde. Een groot saneringsplan redde Karstadt in 2004 van de ondergang. Een groot aantal warenhuizen werd toen verkocht. Wagner wil echter van geen pessimisme weten. “Ik kan dit gejammer niet meer horen. Het gaat toch weer de goede kant op.” Het bedrijf hoopt juist met de luxe-warenhuizen weer winst te kunnen maken. “De Duitse markt is rijp voor een premium-segment. Als iemand dit kan aanbieden, dan zijn wij het wel”, aldus Wagner.

Die Welt.de
Luxus-Häuser sollen Karstadt retten

Spiegel Online
Karstadt sucht Namen für Luxus-Kette

Handelsblatt.com
Karstadt-Quelle arbeitet an neuer Warenhaus-Marke

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger