Duitslandweb logo Duitslandweb

Warenhuizen Karstadt en Kaufhof fuseren

Kort nieuws - 11 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse warenhuisketens Kaufhof en Karstadt gaan fuseren. Dat hebben Karstadt-eigenaar Signa en Kaufhof-eigenaar Hudson's Bay Company (HBC) dinsdag bekendgemaakt.

Ook de Nederlandse Hudson's Bay-warenhuizen gaan onder de nieuwe holding vallen. De beide bekende Duitse warenhuizen hebben het al jaren moeilijk. Kaufhof komt maar niet uit de rode cijfers, Karstadt is na een omvangrijke sanering net weer winstgevend. De Duitse mededingingsautoriteiten gaan de fusie nog beoordelen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger