Duitslandweb logo Duitslandweb

Vastgoedconcern Signa vraagt uitstel van betaling aan

Kort nieuws - 30 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het internationale vastgoed- en retailconcern Signa, van de Oostenrijkse ondernemer René Benko, staat op de rand van een faillisement. Ook talrijke Duitse dochterondernemingen staan volgens Duitse media op omvallen.

Signa is onder meer eigenaar van de Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof. Tot voor kort hoorde ook het Nederlandse warenhuis De Bijenkorf tot dit concern. De bouw van de wolkenkrabber Elbtower in de haven van Hamburg ligt al weken stil door de problemen bij Signa.

Volgens schuldeisers heeft het concern voor miljarden aan schulden uitstaan, meldde Der Spiegel deze week. Experts vrezen de uitwerking die het faillisement heeft op de vastgoed- en bouwsector en de kredietverleners. 

Benko werd in minder dan twintig jaar miljardair met zijn concern. Volgens ZDF Heute was op krediet kopen en duur doorverkopen het verdienmodel van het concern. Nu rentes en bouwkosten enorm zijn gestegen, werkt dat model niet meer, stelt econoom Gerrit Heinemann in de uitzending. Volgens Heinemann heeft het bedrijf de cijfers niet op orde en was te voorzien dat het bedrijf zou omvallen. Lees meer bij ZDF Heute

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger