Duitslandweb logo Duitslandweb

Streep door fusie Thyssenkrupp en Tata, 4000 Duitse banen geschrapt

Kort nieuws - 13 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse staalconcern Thyssenkrupp heeft vrijdag aangekondigd dat de fusie met Tata Steel, eigenaar van de Nederlandse hoogovens in IJmuiden, van de baan is omdat de Europese Commissie waarschijnlijk geen toestemming zou geven.

Ook de splitsing van Thyssenkrupp in een bedrijf voor de staal- en grondstofactiviteiten en een tak voor de liftbouw en toeleveractiviteiten voor de auto-industrie gaat niet door. In de nieuwe plannen gaan ongeveer 6000 arbeidsplaatsen verloren, waarvan 4000 in Duitsland. Dit weekeinde maakte het management duidelijk dat gedwongen ontslagen zoveel mogelijk worden vermeden.

Met het goedlopende liftbedrijf wil het concern uit Essen nu naar de beurs. De staalactiviteiten bezorgen de concerntop kopzorgen. Bestuursvoorzitter Guido Kerkhoff wil het concern afslanken en de kosten drukken. Lees meer bij Spiegel Online en bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Met de ogen wijd dicht

Met de ogen wijd dicht

Econoom en columnist Carsten Brzeski heeft een 'wake up call' voor de Duitse regering. Degradatie dreigt.

Lees meer

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger