Duitslandweb logo Duitslandweb

Streep door fusie Thyssenkrupp en Tata, 4000 Duitse banen geschrapt

Kort nieuws - 13 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse staalconcern Thyssenkrupp heeft vrijdag aangekondigd dat de fusie met Tata Steel, eigenaar van de Nederlandse hoogovens in IJmuiden, van de baan is omdat de Europese Commissie waarschijnlijk geen toestemming zou geven.

Ook de splitsing van Thyssenkrupp in een bedrijf voor de staal- en grondstofactiviteiten en een tak voor de liftbouw en toeleveractiviteiten voor de auto-industrie gaat niet door. In de nieuwe plannen gaan ongeveer 6000 arbeidsplaatsen verloren, waarvan 4000 in Duitsland. Dit weekeinde maakte het management duidelijk dat gedwongen ontslagen zoveel mogelijk worden vermeden.

Met het goedlopende liftbedrijf wil het concern uit Essen nu naar de beurs. De staalactiviteiten bezorgen de concerntop kopzorgen. Bestuursvoorzitter Guido Kerkhoff wil het concern afslanken en de kosten drukken. Lees meer bij Spiegel Online en bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger