Duitslandweb logo Duitslandweb

Thyssenkrupp heroverweegt plannen voor groen staal

Kort nieuws - 7 oktober 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse staalconcern Thyssenkrupp heroverweegt zijn plannen voor een fabriek waarin staal geproduceerd kan worden met waterstof. Dat meldde het Handelsblatt zondag op basis van interne documenten van het bedrijf. 

In de documenten staat dat het staalbedrijf de plannen voor groen staal wil herzien en daarvoor vier scenario's onderzoekt. Eén daarvan is het volledig stopzetten van de bouw van de klimaatvriendelijke staalfabriek in Duisburg. 

Het bericht is opvallend, want het produceren van groen staal is een prestigeproject van de staaldivisie TKSE van Thyssenkrupp en de Duitse overheid. Thyssenkrupp bouwt in Duisburg momenteel aan een 'Direktreduktionsanlage', waarin de ovens vanaf 2027 op waterstof moeten werken in plaats van op kolen. Die waterstof zal eerst nog met gas worden geproduceerd, maar later met duurzame energie. De deelstaat Noordrijn-Westfalen en de bondsregering hebben voor het project in totaal twee miljard euro toegezegd. Ongeveer een kwart van dit bedrag is al beschikbaar gesteld. Mocht de bouw daadwerkelijk gestopt worden, dan moet Thyssenkrupp ongeveer een half miljard aan overheidssubsidies terugbetalen. 

Thyssenkrupp wordt volgens nieuwssite Tagesschau door een crisis geplaagd. Als reactie op het artikel in Handelsblatt reageerde het staalbedrijf dat het 'voortdurend zoekt naar de beste en economisch haalbare oplossingen om Thyssenkrupp in de toekomst klimaatneutraal te maken.' Het bedrijf gaat er vooralsnog van uit dat de klimaatneutrale fabriek gerealiseerd kan worden, schrijft Tagesschau. Lees ook meer bij Handelsblatt (betaalmuur).

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger