Duitslandweb logo Duitslandweb

ThyssenKrupp fuseert met Tata Steel in Europa

Kort nieuws - 20 september 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse industrigigant ThyssenKrupp gaat met het Indische Tata Steel fuseren in Europa. Het hoofdkantoor komt in Amsterdam. 

De joint venture, die ThyssenKrupp Tata Steel gaat heten, moet marktleider in Europa worden. Tata Steel is het moederbedrijf van de hoogovens IJmuiden. Na de fusie zal het bedrijf 48.000 medewerkers hebben. In de komende jaren zullen zo'n 4.000 arbeidsplaatsen verdwijnen, aldus ThyssenKrupp, de helft daarvan bij het Duitse staalconcern. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger