Duitslandweb logo Duitslandweb

Deelstaatpremier Kraft getuigt voor commissie Keulse nieuwjaarsnacht

Kort nieuws - 1 juli 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister-president Hannelore Kraft van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen getuigt vrijdag voor de commissie van het deelstaatparlement die de gebeurtenissen tijdens de nieuwjaarsnacht op en rond het centraal station in Keulen onderzoekt. Daar werden talrijke vrouwen aangerand en beroofd. De verdachten zijn merendeels van Noord-Afrikaanse komaf. De gebeurtenissen zorgden internationaal voor ophef. De commissie onderzoekt onder meer of politiek en autoriteiten de gebeurtenissen bewust uit het nieuws probeerden te houden om geen vreemdelingenhaat aan te wakkeren. Kraft, die rond Oud en Nieuw op vakantie was, zegt pas om 4 januari te hebben vernomen wat er is gebeurd. Lees meer bij WDR

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger