Duitslandweb logo Duitslandweb

SPD komt moeilijk van parlementariër met verzonnen cv af

Kort nieuws - 3 augustus 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De SPD wil dat parlementariër Petra Hinz haar Bondsdagzetel opgeeft, maar voorlopig heeft ze zich ziek gemeld en is ze niet te bereiken. De partij heeft haar tot vanadaag een ultimatum gegeven om haar mandaat neer te leggen, maar in feite kan de partij niet veel doen als ze dat niet doet. De SPD is een procedure gestart om haar uit de partij te zetten, maar ook dat is gecompliceerd en duurt lang. De Bondsdag zelf kan Hinz haar zetel ook niet afnemen, zeker niet zolang ze afwezig is. Ondertussen heeft ze recht op haar maandelijks salaris van 9300 euro en een onkostenvergoeding van 4300 euro. Hinz, lid van de Bondsdag sinds 2005, blijkt delen van haar cv te hebben verzonnnen. In juli kwam uit dat ze geen eindexamen heeft gedaan en geen rechtenstudie heeft afgerond. Ze beloofde partijvoorzitter Gabriel haar Bondsdagzetel op te geven maar dat heeft ze tot nu toe niet gedaan. Lees meer bij Spiegel Online

Tags: SPD, Bondsdag

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger