Duitslandweb logo Duitslandweb

Oktoberfest vreest afzeggingen

Kort nieuws - 25 augustus 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Oktoberfest in München kampt met afzeggingen door de recente terreur in Beieren. Vandaag werd bekend dat de Damenwiesn, een evenement van de prominente zakenvrouw Regine Sixt (van autoverhuurder Sixt), niet doorgaat. Sixt zegde de 1400 gereserveerde plaatsen af uit angst voor een aanslag. Eerder zegden ook al twee verenigingen die aan een optocht zouden meedoen af uit veiligheidsoverwegingen. Ook andere prominenten bliezen hun feestjes af, al gaven ze niet allemaal de veiligheid als reden. De veiligheidsmaatregelen bij het bierfeest zijn dit jaar veel uitgebreider dan normaal. Er komt een hek om het feestterrein, grote tassen zijn verboden en bezoekers worden gefouilleerd bij binnenkomst. Het Oktoberfest bezorgt de stad München honderden miljoenen aan extra inkomsten. Ondernemers vrezen dat de omzet dit jaar tegen zal vallen. Lees meer bij Die Welt  

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Kijken voorbij de Muur in je hoofd

Kijken voorbij de Muur in je hoofd

In museum No Hero in Delden worden 60 werken van Oost-Duitse kunstenaars getoond, iets wat in Duitsland steevast tot debat leidt.


Lees meer

Zu Knyphausen: melancholische 'Liedermacher'

Zu Knyphausen: melancholische 'Liedermacher'

De Duitse singer-songwriter Gisbert zu Knyphausen treedt op 20 april op in Nijmegen, tijdens een avond over klimaatactivisme.


Lees meer

Bergen verzetten in papier

Bergen verzetten in papier

De Duitse kunstenaar Ulrike Heydenreich heeft een fascinatie voor landkaarten en bergen. Haar werk is nu te zien in Museum Panorama Mesdag.


Lees meer

Een nieuwe omgang met het koloniale verleden

Een nieuwe omgang met het koloniale verleden

De Duitse omgang met roofkunst laat zien hoe snel de maatschappelijke discussie is veranderd.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger