Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse actie tegen deling data WhatsApp en Facebook

Kort nieuws - 20 september 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse koepel van consumentenorganisaties VZBV eist van WhatsApp dat de gebruikersgegevens niet worden doorgegeven aan Facebook. Toen het bedrijf Facebook berichtendienst WhatsApp in 2014 overnam, beloofde het bedrijf dat WhatsApp onafhankelijk zou blijven. Eind augustus kondigde Facebook toch aan beide diensten sterker te verbinden en bijvoorbeeld telefoonnummers van WhatsApp-contacten aan Facebook door te geven. WhatsApp-gebruikers kunnen die informatie-overdracht van telefoonnummers weliswaar deactiveren, maar dat voorkomt niet dat die informatie toch bij Facebook terechtkomt. Die gebruikt de gegevens dan alsnog, maar niet zichtbaar. WhatsApp heeft tot 21 september de tijd om te beloven dat het de geplande wijzigingen niet doorvoert. Anders dient de VZBV een aanklacht in. Lees meer bij FAZ.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De oorlogskleinkinderen

De oorlogskleinkinderen

De Tweede Wereldoorlog is niet alleen op het persoonlijke vlak een thema, maar ook weer in het Duitse politieke debat, merkt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

In hun boek 'Zur rechten Zeit' analyseren Duitse historici de opkomst van nationalisme en rechts-radicalisme.

Lees meer

De Duitse patiënt

De Duitse patiënt

In Duitsland is een kwaaltje geen kwaaltje, maar een zorgwekkende last. Daar is het gezondheidssysteem ook naar, schrijft Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

De afvalscheiding

De afvalscheiding

Afvalscheiding is van groot Duits cultureel belang. Bij de vuilnisbak scheiden goede migranten zich van slechte, aldus Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger