Duitslandweb logo Duitslandweb

Muziekvideo's niet langer door Gema geblokkeerd op youtube

Kort nieuws - 1 november 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Youtube en de Duitse muziekrechtenorganisatie Gema zijn het na een jarenlange strijd eens geworden over het afspelen van muziekvideo's. In Duitsland kregen youtube-gebruikers regelmatig de mededeling dat een bepaalde video niet beschikbaar was. Dat waren video's van muzikanten die Gema vertegenwoordigde. Gema vond dat youtube hen daarvoor moest betalen. Nu hebben beide partijen een licentieverdrag getekend. Youtube betaalt Gema voortaan voor het gebruik van de video's van de ruim 70.000 Gema-leden, waardoor die nu ook in Duitsland op youtube te bekijken zijn. Lees meer bij Spiegel Online 

Tags: muziek, youtube, Gema

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger