Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel met 89,5 procent herkozen tot CDU-voorzitter

Kort nieuws - 6 december 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel is vanmiddag op het CDU-partijcongres met 89,5 procent van de stemmen herkozen tot partijvoorzitter. Daarmee is ze ook de CDU-lijsttrekker voor de Bondsdagverkiezingen volgend jaar. Twee jaar geleden kreeg ze bijna 97 procent van de stemmen, maar dat was voor de vluchtelingencrisis. Het afgelopen jaar heeft ze veel kritiek op haar beleid gekregen. Vanmiddag verdedigde ze haar vluchtelingenbeleid in een toespraak van ruim 80 minuten. Daarin kondigde ze ook een hardere koers aan. Een situatie zoals in de nazomer van 2015 "mag, kan en zal niet meer voorkomen", aldus Merkel, al benadrukte ze dat mensen die recht hebben op bescherming dat ook moeten krijgen. Ze sprak zich uit voor betere integratie en tegen het dragen van een boerka. Ook sprak ze over de oorlog in Syrië. "Wat in Aleppo gebeurt, is een schande." Merkel houdt Rusland en Iran daarvoor mede verantwoordelijk. Maar ze uitte ook kritiek op de Duite bevolking: het is onbegrijpelijk dat duizenden mensen de straat op gaan om tegen TTIP te demonstreren, maar dat het moorden in Aleppo nauwelijks protest veroorzaakt, aldus Merkel. "Er klopt iets niet met de politieke maatstaven." Tijdens haar toespraak kreeg ze verschillende keren luid applaus van de duizend CDU-gedelegeerden. Lees meer bij Tagesschau.de en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Beieren gaat op 8 oktober stemmen. Premier Söder prijst zijn deelstaat graag aan als het betere Duitsland. Hoe zit dat? En welke rol speelt Beieren in Duitsland?


Lees meer

Er komt rook vanonder de brandmuur

Er komt rook vanonder de brandmuur

Samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek. Maar of dat zo blijft? Columniste Inge Jooris over de 'Brandmauer'.


Lees meer

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

De kanselier wil Duitsland met een "nationale krachtsinspanning" moderniseren, zei hij in de Bondsdag.


Lees meer

Die Linke in bestaanscrisis

Die Linke in bestaanscrisis

Het is chaos in de Duitse socialistische partij Die Linke. De partij dreigt uiteen te vallen en zag de laatste maanden al menigeen vertrekken.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger