Grootschalige actie tegen extremistisch netwerk
Nieuws

Achtergrond - 12 januari 2005

(12 januari 2005) Sinds de vroege morgen doorzoekt de politie met ongeveer zevenhonderd man de woningen en winkels van een vermeend islamitisch-extremistisch netwerk in vijf verschillende deelstaten. Daarbij zijn meerdere personen gearresteerd.

Onder leiding van de Beierse recherche zijn vandaag invallen gedaan in Neu-Ulm, Freiburg, Frankfurt am Main, Düsseldorf, Bonn en Berlijn. Naast woningen zijn telefoniewinkels en moskeeën doorzocht. De actie richt zich met name tegen twintig leden van een vermeend islamitisch-extremistisch netwerk, waarvan het centrum zich bevindt in het Zwabische Neu-Ulm, gelegen tussen Stuttgart en München.

De leden van de organisatie steunen naar verluidt radicale islamitische groeperingen en werven moslims voor de jihad. Bovendien heeft de organisatie geld doorgesluisd en vermogensdelicten begaan. “Met de opgebouwde financiële middelen is ze in staat haar ideologische doelen te verwezenlijken, mensen van valse documenten te voorzien, hen met valse persoonsgegevens in binnen- en buitenland onder te brengen en andere gelijkgezinde groeperingen financieel te ondersteunen”, aldus een woordvoerder van de politie.

Der Spiegel
Bundesweite Razzien gegen mutmaßliche Islamisten

Die Welt
Razzia gegen Islamisten

Frankfurter Allgemeine Zeitung
Bundesweite Razzia gegen Islamisten

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger