Duitslandweb logo Duitslandweb

Justitie rolt netwerk op voor belastingbedrog met aandelenhandel

Kort nieuws - 19 april 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse justitie heeft eindelijk achterhaald hoe het vermoedelijke belastingbedrog met de handel in aandelen (zogeheten Cum-Ex-deals) in z'n werk ging en wie de betrokkenen zijn. Inmiddels hebben al drie medeplichtigen hun kennis met justitie gedeeld, meldde de Süddeutsche Zeitung woensdag. 

Meer dan tien jaar lang hebben tientallen banken en handelaren op bepaalde aandelenhandel twee keer zoveel belasting teruggevraagd als er was betaald. Dit heeft de Duitse staat miljarden gekost. In 2012 werd de wetgeving aangepast om deze transacties onmogelijk te maken. Sindsdien onderzoekt justitie wie vervolgd kan worden voor deze deals. Als bewezen wordt dat de Cum-Ex-deals illegaal zijn, dreigen voor de bankiers jarenlange gevangenisstraffen en moeten de banken veel geld terugbetalen. Volgens Süddeutsche Zeitung, die dit nieuws achterhaalde, hebben betrokkenen de afgelopen maanden justitie uitvoerig ingelicht over het netwerk,waardoor nu een grote doorbraak is bereikt. Justitie zelf heeft nog niets bekendgemaakt. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger