Ex-minister Günter Rexrodt (FDP) overleden
Nieuws

Achtergrond - 19 augustus 2004

(19 augustus 2004) De voormalig minister van Economische Zaken Günter Rexrodt (FDP) is overleden. Dat deelde FDP-voorzitter Guido Westerwelle vanmorgen mee. Rexrodt was al langer ziek. Hij is 62 jaar oud geworden.

Waaraan Rexrodt is overleden is nog onduidelijk. In het voorjaar moest hij zich aan zijn hals laten opereren, maar in de zomer leek het juist weer beter met hem te gaan. Hij was tot zijn dood actief in de FDP als lid van het partijpresidium en als thesaurier.

De uit Berlijn afkomstige econoom werd in 1980 lid van de Duitse liberale partij. In de jaren tachtig bekleedde hij verschillende hoge functies in de Berlijnse FDP en in de regering van zijn geboortestad. In januari 1993 werd Rexrodt minister van Economische Zaken in de regering-Kohl. Hij was daarmee de opvolger van Jürgen Möllemann, zijn partijgenoot die als zijn tegenstander gold. Rexrodt was jarenlang lid van de Bondsdag en van het parlement van Berlijn. Ook was maakte hij deel uit van de Raad van Bestuur van de Treuhandsanstalt, die na de hereniging belast was met de privatisering van de oude DDR-staatsbedrijven.

Die Welt
Günter Rexrodt ist tot

Der Spiegel
Ex-Minister Günter Rexrodt ist tot

Frankfurter Allgemeine Zeitung
Ehemaliger Wirtschaftsminister Rexrodt ist tot

Süddeutsche Zeitung
Ex-Bundeswirtschaftsminister Rexrodt ist tot

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger