Bomaanslag in Keulen: 22 gewonden
Nieuwsflash

Achtergrond - 10 juni 2004

(10 juni 2004) Een dag na de bomexplosie in Keulen is het nog steeds onduidelijk wie er voor de aanslag verantwoordelijk is. Gistermiddag tegen 16:00 uur explodeerde een bom gevuld met spijkers midden in de woonwijk Mülheim. Er raakten 22 mensen gewond, van wie vier zwaar. Geen van de slachtoffers verkeert meer in levensgevaar. Een terroristische achtergrond wordt niet uitgesloten, maar de politie zoekt de daders in alle richtingen.

Er zijn dan ook geen specifieke aanwijzingen voor een terroristische achtergrond. "Het kan op dit moment van alles zijn. Het kan ook om een strijd tussen rivaliserende Turken gaan", aldus een politiewoordvoerder. In Keulen-Mülheim wonen overwegend Turken.

In de bom zaten honderden spijkers met een lengte van ongeveer tien centimeter, die een enorme ravage aanrichtten. De spijkers en glasscherven van geëxplodeerde ruiten werden in een omtrek van meer dan honderd meter gevonden. Delen van de façades van de huizen braken af en kwamen op geparkeerde auto's terecht. Ooggetuigen spraken van een wonder dat er niet meer gewonden of zelfs doden zijn gevallen.

In eerste instantie leek het erop dat de bom op een fiets was vastgemaakt, maar inmiddels gaat de politie ervan uit dat hij ook in een van de winkels in de straat kan zijn ontstoken, of dat iemand hem van buiten in een van de winkels heeft gegooid. Op dit moment heeft de politie een informatiestop afgekondigd, die zal duren tot de persconferentie, die voor vanmiddag is aangekondigd.

Der Spiegel
"Hunderte Nägel flogen durch die Luft"

Süddeustche Zeitung
"Die Ermittlungen laufen in alle Richtungen"

Frankfurter Allgemeine Zeitung
"Keine Anzeichen für einen terroristischen Hintergrund"

Die Welt
Bombenanschlag in Köln: Hintergrund der Tat unklar

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger