Duitse omroepen togen naar Delft
Nieuwsflash

Achtergrond - 30 maart 2004

(30 maart 2004) Ongeveer vijftigduizend Nederlanders namen op Paleis Noordeinde persoonlijk afscheid van Prinses Juliana en nog eens honderduizenden ondertekenden condoléanceregisters door het hele land. Maar ook in Duitsland is er veel aandacht voor de bijzetting van de oud-koningin. De Duitse media staan bol van het overlijden van de 94-jarige prinses en de Duitse omroepen doen vandaag vanaf negen uur 's ochtends live verslag van de bijzetting in de Nieuwe Kerk in Delft.

Nieuwsflash

De grote Duitse omroepen ARD en ZDF doen al vanaf vanochtend negen uur live verslag vanuit Delft. Qua presentatie hebben de Duitsers veelal voor dezelfde opzet gekozen als de NOS; bij de ZDF ondervraagt een presentator een deskundige over de gang van zaken rond de uitvaart.

Duitsland heeft traditioneel veel aandacht voor het Nederlandse koningshuis. Het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Màxima Zorreguita, de dood van Prins Claus en de affaire rond Prinses Margarita konden op de warme belangstelling van de Duitsers rekenen. Duitsland is het land dat de meeste verslaggevers stuurt naar gebeurtenissenrond het Koningshuis. Naar verwachting zullen de kijkcijfers voor de live-uitzendingen van de Duitse tv-omroepen hoog zijn.

Links naar live-uitzendingen op Duitse tv:
ZDF-Heute
Abschied von Prinzessin Juliana

ARD-Tagesschau
Königin Juliana wird beigesetzt

WDR
Abschied von Juliana

NDR
Trauer in den Niederlanden: Abschied von Juliana

Lees ook Actueel - Uitgelicht
"Meest geliefde Nederlander" overleden

"Afluisteraanval van Tante Trix"

Lees ook Actueel - Columns
Koninginnedag bestaat ook in Duitsland

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger