Duitse handballers Europees kampioen
Nieuwsflash

Achtergrond - 2 februari 2004

(2 februari 2004) Duitsland is gisteren in Slovenië Europees kampioen handbal geworden. Het Duitse team won van het gastland met 30-25 (16-10). Hiermee heeft het zijn grootste handbalsucces sinds de olympische overwinning van de DDR in 1980 en de wereldtitel van de BRD in 1978 behaald.

De vreugde onder de Duitse spelers was groot na de overwinning. Voor de derde achtereenvolgende keer stonden ze in de finale. "We zijn het enige team dat dit drie jaar achter elkaar gelukt is. Ik ben trots op mijn spelers", aldus trainer Heiner Brand. "Het Duitse team bepaalt de wereldtop en laat zien wat mooi en succesvol handbal is. Dat is het resultaat van consequent werken gedurende vele jaren", zei de voorzitter van de Duitse Handbalbond (DHB) Ulrich Strombach. Vooral de spelers Florian Kehrmann met negen doelpunten en Danier Stephan met acht doelpunten vielen op.

De teamgeest van het Duitse team was groot. Sterspeler Stefan Kretschmar, die geblesseerd thuis zat en het toernooi op tv volgde, was samen met aanvoerder Markus Baur, die vorige week aan zijn meniscus is geopereerd, naar Slovenië gereden om zijn team bij te staan. Ze volgden de wedstrijd in het stadion op de bank en vierden het feest na afloop mee.

De spelers winnen behalve de 40 duizend euro van de Europese Handbal Federatie ook nog 10.000 euro van een sponsor. Alleen trainer Heiner Brand moest wat inleveren. Hij had beloofd zijn markante snor af te scheren als zijn team zou winnen. De snor ging er gisteravond nog af.

Het Duitse team heeft zich door de overwinning automatisch gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen in Tunesië in 2005 en de Europese kampioenschappen in 2006.

Süddeustche Zeitung
Die Rasur nach dem Triumph
Frankfurter Allgemeine Zeitung
„Einfach phänomenal“: Deutschland ist Europameister
Spiegel
Deutschland erstmals Europameister

Die Welt
Deutsche Handballer erstmals Europameister

Bild Zeitung
Europameister! Jungs, ihr seid super

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger