Duitsland in roes na winst WK-handbal
Nieuws

Achtergrond - 5 februari 2007

(5 februari 2007) Tienduizenden fans hebben gisteravond op een zwart-rood-goud gekleurde Alter Markt in Keulen de Duitse wereldtitel handbal gevierd. Het gastland versloeg in een spannende finale angstgegner Polen met 29-24.

Polen had Duitsland in de eerste ronde nog de enige nederlaag van het WK toegebracht: 27-25. In de finale in een kolkende Kölnarena nam Duitsland echter al snel een ruime voorsprong. Bij rust leidde de ploeg van trainer Heiner Brand met vier punten verschil. Maar in de tweede helft leek het alsnog mis te gaan. De betrouwbare sluitpost Henning Fritz moest het veld verlaten met een blessure en Polen kwam terug tot op één punt. Net op tijd hervonden de Duitsers zich echter en liepen onder aanvoering van de “stille Star des Turniers” Torsten Jansen in de slotfase zelfs uit naar een veilige voorsprong van vijf punten.

De euforie gisteravond bij het onthaal van de handbalhelden op de Alter Markt deed denken aan de uitbundige taferelen tijdens het WK voetbal van afgelopen zomer. Ook nu begon het gastland zonder al te hoge verwachtingen aan het toernooi, maar sloeg de kritische stemming gaandeweg om in een jubelstemming. Met één verschil natuurlijk: die Mannschaft strandde tijdens het WK in de halve finales, de handballers gingen er voor het eerst in bijna dertig jaar met de titel vandoor. Voetbalicoon Franz Beckenbauer zei dan ook: “Het voetbal-WK was een zomersprookje, dit is een wintersprookje.”

Heute.de
Deutschland ist Handball-Weltmeister

Die Welt
Das Wintermärchen wird wahr

Spiegel Online
Weltmeisternacht: Zehntausende feiern ihre Handball-Helden

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger