Duitslandweb logo Duitslandweb

Lufthansa neemt Air Berlin over

Kort nieuws - 12 oktober 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Lufthansa neemt grote delen van de failliete luchtvaartmaatschappij Air Berlin over. Dat maakte Lufthansa-topman Carsten Spohr donderdag bekend. 

Eerder al maakte Air Berlin bekend dat alle intercontinentale vluchten vanaf 15 oktober zijn geschrapt. Midden augustus maakte Air Berlin het faillisement bekend. De afgelopen weken is onderhandeld met Easyjet en met Lufthansa over overname van delen van het bedrijf. Hoe de onderhandelingen met Easyjet zijn afgelopen was donderdagmorgen nog niet bekend. Lufthansa zegt ongeveer 3000 werknemers over te nemen. Bij Air Berlin werken 8000 mensen. Lees meer bij frankfurter Allgemeine Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger