Duitslandweb logo Duitslandweb

SPD-leider Schulz wil grote coalitie na twee jaar evalueren

Kort nieuws - 17 januari 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

SPD-leider Schulz wil de grote coalitie, als die er komt, na twee jaar evalueren. Dat biedt zijn partij kans verbeteringen door te voeren en is met de CDU en de CSU afgesproken, zegt hij tegen Duitse media.

"Deze midterm-evaluatie is voor de SPD beslissend om met coalitieonderhandelingen in te stemmen", zegt Schulz in een interview met het RedaktionsNetzwerk Deutschland, dat nog moet verschijnen maar waaruit het Handelsblatt citeert.

Voor de SPD ligt een voortzetting van de zogenoemde GroKo met de CDU en de CSU moeilijk. Na het slechte resultaat bij de verkiezingen wilde de partij in de oppositie. Inmiddels hebben verkennende gesprekken plaatsgevonden, maar op het resultaat daarvan is veel kritiek binnen de SPD en een deel van de leden wil dat de SPD überhaupt niet deelneemt aan een grote coalitie. De afdelingen in Saksen-Anhalt en Berlijn hebben zich er al tegen uitgesproken. Hamburg is wel voor.

Zondag mogen 600 SPD-gedelegeerden op een speciaal partijcongres over stemmen over deelname van de partij aan coalitieonderhandelingen. Schulz bezoekt deze week de partij-afdelingen om hen te overtuigen voor te stemmen. Lees meer bij Handelsblatt.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Formatie':

SPD-leden stemmen voor grote coalitie

SPD-leden stemmen voor grote coalitie

Een ruime meerderheid van 66 procent stemde voor het regeerakkoord. Merkel-IV kan nu snel aan de slag.


Lees meer

Leiderschapscrisis in de SPD

Leiderschapscrisis in de SPD

Martin Schulz heeft dinsdagavond het partijvoorzitterschap van de SPD neergelegd. Als opvolger heeft de partijtop Andrea Nahles genomineerd.


Lees meer

CDU, CSU en SPD hebben regeerakkoord rond

CDU, CSU en SPD hebben regeerakkoord rond

Het is ze dan toch gelukt in Berlijn. Na meer dan vier maanden is er een regeerakkoord.


Lees meer

Gebrek aan verjonging

Gebrek aan verjonging

Een wolk van paternalisme zweeft over de SPD. De partij maakt geen haast met verjonging en staat daarin beslist niet alleen, schrijft ING-econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger