Duitslandweb logo Duitslandweb

Ex-CDU'er Steinbach naar AfD-gelieerde stichting Erasmus

Kort nieuws - 5 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De aan de Alternative für Deutschland (AfD) gelieerde wetenschappelijke stichting Desiderius Erasmus heeft Erika Steinbach (74) tot voorzitter gekozen. 

Steinbach is een bekend gezicht in de Duitse politiek en vertolkte binnen de CDU het conservatieve geluid, tot ze de partij vorig jaar de rug toekeerde. Steinbach was lange tijd voorzitter van de Bund der Vertriebenen en tot februari van het Zentrum gegen Vertreibungen. De AfD moet nog bepalen welke stichting echt tot de AfD gaat horen en dus in aanmerking komt voor de miljoenen subsidie die partijen krijgen voor hun wetenschappelijke stichtingen. Meerdere stichtingen zijn hiervoor in de race, naast de Stiftung Desiderius Erasmus hoopt bijvoorbeeld ook de Gustav Stresemann Stiftung aanspraak op het geld te kunnen maken. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

De Tagesschau heeft een interessant achtergrondartikel over de stichtingen, waarin wordt uitgelegd dat de richtingenstrijd in de AfD ook zijn weerslag heeft op het besluit over de stichting. De Stresemann-Stiftung wordt gerekend tot de rechts-nationalistische stroming rondom Alexander Gauland en de Erasmus-Stiftung tot de economisch-liberale stroming rondom Alice Weidel. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

10 jaar AfD: steeds verder naar rechts

10 jaar AfD: steeds verder naar rechts

De AfD is de afgelopen 10 jaar steeds rechts-radicaler, maar ook een stabiel onderdeel van het Duitse partijenlandschap geworden.


Lees meer

Het markante taalgebruik van Robert Habeck

Het markante taalgebruik van Robert Habeck

Groenen-minister Habeck valt op in de Duitse politiek vanwege zijn communicatiestijl.


Lees meer

'Zichzelf moeten verstoppen maakt mensen ziek'

'Zichzelf moeten verstoppen maakt mensen ziek'

Indrukwekkende getuigenissen over vervolging van lhbtiq'ers in en na de oorlog, tijdens de Holocaust-herdenking in de Bondsdag.


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger