Duitslandweb logo Duitslandweb

Ex-CDU'er Steinbach naar AfD-gelieerde stichting Erasmus

Kort nieuws - 5 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De aan de Alternative für Deutschland (AfD) gelieerde wetenschappelijke stichting Desiderius Erasmus heeft Erika Steinbach (74) tot voorzitter gekozen. 

Steinbach is een bekend gezicht in de Duitse politiek en vertolkte binnen de CDU het conservatieve geluid, tot ze de partij vorig jaar de rug toekeerde. Steinbach was lange tijd voorzitter van de Bund der Vertriebenen en tot februari van het Zentrum gegen Vertreibungen. De AfD moet nog bepalen welke stichting echt tot de AfD gaat horen en dus in aanmerking komt voor de miljoenen subsidie die partijen krijgen voor hun wetenschappelijke stichtingen. Meerdere stichtingen zijn hiervoor in de race, naast de Stiftung Desiderius Erasmus hoopt bijvoorbeeld ook de Gustav Stresemann Stiftung aanspraak op het geld te kunnen maken. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

De Tagesschau heeft een interessant achtergrondartikel over de stichtingen, waarin wordt uitgelegd dat de richtingenstrijd in de AfD ook zijn weerslag heeft op het besluit over de stichting. De Stresemann-Stiftung wordt gerekend tot de rechts-nationalistische stroming rondom Alexander Gauland en de Erasmus-Stiftung tot de economisch-liberale stroming rondom Alice Weidel. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger