Duitslandweb logo Duitslandweb

Legersamenwerking: onderdeel Luftwaffe onder Nederlands bevel

Kort nieuws - 4 april 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Flugabwehrraketengruppe 61 (luchtafweer) van de Duitse Luftwaffe staat vanaf vandaag onder Nederlandse bevel. Het is een nieuwe stap in de Duits-Nederlandse legersamenwerking.

Het gaat om 450 soldaten van de Flugabwehrraketengruppe 61 van de Duitse Luftwaffe. Zij komen onder leiding te staan van het Nederlandse Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) in Vredepeel, vlakbij de Duitse grens. De Duitse soldaten blijven in Sleeswijk-Holstein gestationeerd. De samenwerking moet onder meer voor een betere inzetbaarheid van de luchtverdediging vanaf de grond zorgen. Beide landen plannen ook een gemeenschappelijke opleiding. Bij de officiële ceremonie vandaag in Vredepeel zijn de Defensieministers Bijleveld en Von der Leyen aanwezig. 

Nederland en Duitsland hebben de afgelopen jaren meer legeronderdelen geïntegreerd. Zo ging in 2014 de Nederlandse 11 Luchtmobiele Brigade deel uitmaken van de Duitse Division Schnelle Kräfte. In 2015 spraken de landen af de Nederlandse 43 Gemechaniseerde Brigade te integreren in de Duitse 1. Pantserdivisie. En in 2016 werd het Seebataillon van de Duitse marine onderdeel van de Nederlandse koninklijke marine. Lees meer bij Spiegel Online 

Meer over het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning Willem-Alexander bezocht Noordrijn-Westfalen om de waterstof-samenwerking aan te zwengelen.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger