Duitslandweb logo Duitslandweb

Duits Seebataillon wordt onderdeel van Nederlandse marine

Kort nieuws - 4 februari 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Seebataillon van de Duitse marine wordt onderdeel van de Nederlandse koninklijke marine. Daarmee wordt Duitsland medegebruiker van de Karel Doorman, een logistiek ondersteuningsschip. De ministers van Defensie van beide landen, Ursula von der Leyen en Jeanine Hennis-Plasschaert, tekenen het samenwerkingsverdrag vandaag op de Karel Doorman in Amsterdam. "Dit is de weg naar een Europese defensie-unie", aldus Von der Leyen. Aansluitend nemen beide ministers deel aan een tweedaagse bijeenkomst van Europese defensieministers in de Nederlandse hoofdstad.

Het is niet de eerste keer dat beide landen legeronderdelen integreren. In 2014 werd de Nederlandse 11 Luchtmobiele Brigade officieel deel van de Duitse Division Schnelle Kräfte. Vorig jaar is afgesproken ook de Nederlandse 43 Gemechaniseerde Brigade te integreren in de Duitse 1. Pantserdivisie. Lees meer bij SZ-Online en Focus Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning Willem-Alexander bezocht Noordrijn-Westfalen om de waterstof-samenwerking aan te zwengelen.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger