Duitslandweb logo Duitslandweb

'Voetbal kijken midden op de dag kost de economie miljoenen'

Kort nieuws - 27 juni 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het is erop of eronder voor de Duitse Mannschaft. Vanmiddag om 16:00 uur speelt het elftal de laatste en beslissende wedstrijd in de groepsfase van het WK tegen Zuid-Korea. De verwachting is dat veel Duitsers met spanning voor de buis zullen zitten. Dat kost de economie miljoenen, schatten Duitse economen.

De groep economen heeft becijferd dat als één op de twee werknemers het werk een uur staakt om naar de wedstrijd te kijken - zonder deze werktijd later in te halen - dat de economie tussen de 130 en 200 miljoen euro kan kosten. 

Maar dat is niet alleen maar slecht, zeggen de economen. Samen met je collega's naar de wedstrijd kijken kan ook de cohesie versterken. Dat heeft dan weer een positief effect op de productiviteit. Lees meer bij Der Spiegel Online

En terwijl de aandacht is gericht op het WK, worden in Berlijn stilletjes impopulaire wetten doorgevoerd, zoals belastingverhogingen en meer geld voor politieke partijen. Net als bij vorige toernooien. Althans, dat schrijven verschillende Duitse media waaronder HandelsblattDeutschlandfunk en de Frankfurter Rundschau. De Tagesschau vindt niet alle voorbeelden even overtuigend. Lees meer bij Der Tagesschau.   

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'WK voetbal':

Neues Deutschland

Neues Deutschland

In de tijd tussen twee WK's kan er veel veranderen in een land, constateert Carsten Brzeski. En de omgang met Mesut Özil is daar exemplarisch voor.


Lees meer

Het is voorbij

Het is voorbij

Econoom en voetballiefhebber Carsten Brzeski ziet opvallende parallellen tussen voetbal en politiek, tussen Merkel en Löw.


Lees meer

Verdriet en leedvermaak na Duitse WK-uitschakeling

Verdriet en leedvermaak na Duitse WK-uitschakeling

Voor het eerst is Duitsland, de regerend wereldkampioen, al in de groepsfase van een WK uitgeschakeld.


Lees meer

Factsheet: Duitsland en het WK voetbal

Factsheet: Duitsland en het WK voetbal

Duitsland, de regerend wereldkampioen, is woensdag in de groepsfase van het WK in Rusland uitgeschakeld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger