Duitslandweb logo Duitslandweb

Bevrijde Mannschaft klaar voor Zuid-Korea

Achtergrond - 25 juni 2018 - Auteur: Wiebke Pittlik

Die Mannschaft heeft een visitekaartje afgegeven. Met nog maar tien man in het veld en de hoop vrijwel vervlogen, scoorde Duitsland tegen Zweden zaterdag in de laatste minuut van de extra tijd: 2-1. Woensdag om 16 uur is de volgende wedstrijd, tegen Zuid-Korea.

Bevrijde Mannschaft klaar voor Zuid-Korea
© Screenshot
Marco Reus tijdens een persconferentie maandag 25 juni.

Het was Toni Kroos die het winnende doelpunt maakte zaterdag. Wil je meer van hem weten, lees dan vooral het mooie portret dat correspondent Sterre Lindhout in de Volkskrant van hem maakte. Kroos dreigde de loser van de avond te worden, omdat hij het Zweedse doelpunt had veroorzaakt. Maar na zijn prachtige goal in de extra tijd, is dat vergeten en vergeven.

Terwijl Marco Reus na dat verlossende doelpunt van Kroos zo opgelucht en vermoeid was dat hij ter plekke ter aarde viel - vertelde hij maandag tijdens een persconferentie - stormden 2 Duitse officials op de bank van de Zweden af om hen met gebaren te beledigen. Er ontstond een opstootje met aardig wat duw- en trekwerk. Nog dezelfde avond liet de DFB-staf weten dat dat niet had mogen gebeuren en dat de betrokkenen persoonlijk excuses hebben aangeboden aan de Zweden. De disciplinaire commissie van de FIFA heeft desondanks een onderzoek naar het gedrag van de twee ingesteld.

 Alsof dit alles nog niet erg genoeg was voor de Zweden, werd hun speler Jimmy Durmaz, wiens ouders uit Turkije komen, via social media zo ernstig beschimpt en bedreigd, dat het Zweedse team zondag met een opmerkelijke actie kwam: de in Zweden geboren Durmaz las een verklaring voor dat het inacceptabel is dat hij voor terrorist en duivel wordt uitgemaakt, en dat zijn gezin wordt bedreigd. “Ik ben Zweeds en trots op het dragen van het shirt en de vlag”, zei hij, met de hele ploeg achter zich. Kennelijk is discussie over het nationaal gevoel van spelers met buitenlandse wortels geen exclusief Duits verschijnsel. In Duitsland moest Mesut Özil het ontgelden, onder meer omdat hij het volkslied niet meezingt.  

Beide teams wilden verder niet te lang stilstaan bij de incidenten, de volgende wedstrijd staat alweer voor de deur. Daar begint het Duitse team met meer zelfvertrouwen aan, zei Reus maandag. Hij denkt dat die Mannschaft 'bevrijder' zal spelen.

Het is ongemeen spannend in groep F; alle ploegen kunnen het nog redden naar de achtste-finales. Spiegel Online heeft op een rij gezet welke scenario’s allemaal nog mogelijk zijn voor Duitsland. Als Duitsland woensdag ruimschoots wint van Zuid-Korea is er niks aan de hand, maar in veel andere scenario’s komt het op doelsaldo aan en in tweede instantie ook op de Fairplay-beoordeling. Dan kan de rode kaart die Jérôme Boateng tegen Zweden kreeg, alsnog flink pijn doen.

Tags: wk 2018

Reacties

Jeroen - 27 juni 2018 18:03

Heb Duitsland nou verloren van Zuid Korea?????
Tsja alles is vorbei!

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'WK voetbal':

Neues Deutschland

Neues Deutschland

In de tijd tussen twee WK's kan er veel veranderen in een land, constateert Carsten Brzeski. En de omgang met Mesut Özil is daar exemplarisch voor.


Lees meer

Het is voorbij

Het is voorbij

Econoom en voetballiefhebber Carsten Brzeski ziet opvallende parallellen tussen voetbal en politiek, tussen Merkel en Löw.


Lees meer

Verdriet en leedvermaak na Duitse WK-uitschakeling

Verdriet en leedvermaak na Duitse WK-uitschakeling

Voor het eerst is Duitsland, de regerend wereldkampioen, al in de groepsfase van een WK uitgeschakeld.


Lees meer

Factsheet: Duitsland en het WK voetbal

Factsheet: Duitsland en het WK voetbal

Duitsland, de regerend wereldkampioen, is woensdag in de groepsfase van het WK in Rusland uitgeschakeld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger