Duitslandweb logo Duitslandweb

Die Linke verdeeld over beweging 'Aufstehen'

Kort nieuws - 12 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De partij Die Linke is verdeeld over de nieuwe beweging 'Aufstehen' van fractievoorzitter Sahra Wagenknecht en haar partijgenoot en echtgenoot Oskar Lafontaine. 

De bondsdagfractie van Die Linke heeft maandag over de beweging gediscussieerd. Kritiek was er op de dubbele rol die Wagenknecht nu heeft. Ook vonden fractieleden dat de beweging zich duidelijker moet afscheiden van 'rechts'. De beweging wil een ander immigratiebeleid dan de partij Die Linke voorstaat. Fractiegenoten verwijten Wagenknecht een splitsing van de partij te riskeren.

In de vergadering werd ook gestemd over een voorstel om zich duidelijk uit te spreken tegen racisme en voor het redden van vluchtelingen in de Middellandse Zee. Wagenknecht wilde dit initatief niet steunen.

De beweging 'Aufstehen' moet een alternatief bieden voor de bestaande linkse partijen. Wagenknecht hoopt ermee kiezers terug te halen die naar de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) zijn overgelopen. Lees meer bij Tagesspiegel

Tags: Die Linke

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger