Duitslandweb logo Duitslandweb

Dieseltop levert nog geen resultaat op

Kort nieuws - 24 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het topoverleg tussen de Duitse regering en autofabrikanten over de gevolgen van het dieselschandaal van zondag heeft geen resultaat opgeleverd. 

Tijdens het overleg, onder leiding van kanselier Merkel, ging het om de vraag hoe dieseluitlaatgassen kunnen worden beperkt zonder rijverboden op te leggen. SPD en CDU willen de industrie dwingen tot hardware-aanpassingen aan de motoren die meer uitstoten dan ze zouden mogen. CSU-minister van Verkeer Scheuer en de autoproducenten zijn daar tegen.

De overheid wil tegen het einde van de week met Duitse autofabrikanten duidelijkheid scheppen over verdere maatregelen. Porsche heeft zondag aangekondigd helemaal geen dieselauto's meer te produceren.

Op veel plaatsen in Duitsland is de lucht inmiddels zo slecht, dat dieselverboden als de enige mogelijkheid worden gezien om de luchtkwaliteit te verbeteren. De hoogste Duitse bestuursrechter heeft eerder al bepaald dat steden zo'n rijverbod voor oudere diesels mogen afkondigen. Lees meer tagesspiegel.de

Lees ook op Duitslandweb:
Drie jaar dieselschandaal: gesjoemel zonder einde

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Er komt rook vanonder de brandmuur

Er komt rook vanonder de brandmuur

Samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek. Maar of dat zo blijft? Columniste Inge Jooris over de 'Brandmauer'.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

De kanselier wil Duitsland met een "nationale krachtsinspanning" moderniseren, zei hij in de Bondsdag.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger