Duitslandweb logo Duitslandweb

Steeds meer pensioengerechtigde Duitsers hebben een baan

Kort nieuws - 18 oktober 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal werkende senioren in Duitsland is flink gestegen de afgelopen jaren. Steeds meer mensen die al met pensioen zijn, hebben daarnaast een baan. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Statistisches Bundesamt, het Duitse bureau voor de statistiek.

Het afgelopen jaar had 16,1 procent van de Duitsers tussen de 65 en 69 jaar betaald werk. Tien jaar geleden was dat nog 7,1 procent, minder dan de helft. Volgens onderzoekers werken pensioengerechtigde senioren niet alleen door om hun financiële situatie te verbeteren, maar ook om langer in het beroepsleven actief te blijven. Bovendien zijn oudere werknemers vaak gewild vanwege hun expertise. 

Eind 2017 waren 17,7 miljoen mensen in Duitsland 65 jaar of ouder. Dat komt neer op meer dan een op de vijf inwoners. Naar verwachting zullen dat er vanaf 2020 veel meer worden, als de zogenoemde babyboomers met pensioen gaan. In Duitsland kwam de geboortegolf na de oorlog pas later dan in Nederland. De geboortejaren 1955 tot 1969 gelden als de babyboom-generatie. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger