Duitslandweb logo Duitslandweb

Flinke daling Duitse wapenexport

Kort nieuws - 25 oktober 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland heeft in de eerste negen maanden van 2018 minder wapens geëxporteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. De wapenexport daalde met 25 procent. 

De waarde van de exportvergunningen bedroeg de afgelopen maanden 3,62 miljard euro, tegen 4,8 miljard euro in 2017, liet het ministerie van Economische Zaken weten. De export van zogenoemde Kleinwaffen, wapens die door één persoon gedragen en bediend kunnen worden, is in het eerste half jaar van 2018 ten opzichte van vorig jaar gehalveerd. 

Duitsland levert de meeste wapens aan Algerije, daarna volgen Saoedi-Arabië en de VS. In de afgelopen dagen zorgde vooral de vergunningen aan Saoedi-Arabië tegen de achtergrond van de zaak-Khashoggi voor herhaalde kritiek. De regering heeft aangekondigd dat Duitsland voorlopig geen wapens meer aan het land levert. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger