Duitslandweb logo Duitslandweb

Flinke daling Duitse wapenexport

Kort nieuws - 25 oktober 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland heeft in de eerste negen maanden van 2018 minder wapens geëxporteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. De wapenexport daalde met 25 procent. 

De waarde van de exportvergunningen bedroeg de afgelopen maanden 3,62 miljard euro, tegen 4,8 miljard euro in 2017, liet het ministerie van Economische Zaken weten. De export van zogenoemde Kleinwaffen, wapens die door één persoon gedragen en bediend kunnen worden, is in het eerste half jaar van 2018 ten opzichte van vorig jaar gehalveerd. 

Duitsland levert de meeste wapens aan Algerije, daarna volgen Saoedi-Arabië en de VS. In de afgelopen dagen zorgde vooral de vergunningen aan Saoedi-Arabië tegen de achtergrond van de zaak-Khashoggi voor herhaalde kritiek. De regering heeft aangekondigd dat Duitsland voorlopig geen wapens meer aan het land levert. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger