Duitslandweb logo Duitslandweb

Werkloosheid Duitsland duikt onder 5 procent

Kort nieuws - 31 oktober 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De werkloosheid in Duitsland is in oktober gedaald naar 4,9 procent. Het werkloosheidspercentage zakt daarmee voor het eerst sinds de Duitse hereniging onder de 5 procent. 

Het aantal werklozen in Duitsland was in oktober 2,204 miljoen, blijkt uit cijfers die de Bundesagentur für Arbeit dinsdag in Neurenberg bekend heeft gemaakt. Dat zijn 53.000 werklozen minder dan in september en 185.000 minder dan een jaar geleden. 

De goede economie in Duitsland zorgt al enkele jaren voor een daling van de werkloosheid en tegelijkertijd voor aanzienlijk meer werkgelegenheid. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger