Duitslandweb logo Duitslandweb

Hessen: verkiezingsuitslag moet mogelijk worden bijgesteld

Kort nieuws - 2 november 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bij de deelstaatverkiezingen in Hessen is mogelijk iets misgegaan bij het tellen van de stemmen. In Frankfurt zijn in sommige kiesdistricten de uitslagen zo afwijken dat wordt uitgezocht hoe dat kan. 

Milieupartij De Groenen heeft in Hessen maar 94 stemmen meer gehaald dan de SPD. Als de uitslag moet worden bijgesteld kan dat dus gevolgen hebben. Een woordvoerder laat weten dat een mogelijke oorzaak de gebruikte software kan zijn waarmee de uitslagen werden doorgegeven. Opmerkelijk genoeg zaten zondagavond 40 mensen klaar om de uitslagen te verwerken, maar konden zich slechts 20 mensen tegelijk aanmelden in het systeem. Lees meer bij Hessenschau

De kiezers in Hessen hebben zondag ook besloten om de doodstraf officieel af te schaffen in de deelstaat. Die stond nog steeds in de grondwet van Hessen, al is de doodstraf door de nationale grondwet allang verboden. Ook met de andere grondwetsherzieningen hebben de kiezers ingestemd. Lees meer bij Frankfurter Rundschau 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger