Duitslandweb logo Duitslandweb

Demonstratie in München tegen AfD in parlement

Kort nieuws - 6 november 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Enkele duizenden mensen hebben maandagavond in München voor democratie, vrijheid en mensenrechten gedemonstreerd. Onder het motto #wehretdenanfängen richtte het protest zich tegen de komst van de AfD in het Beierse deelstaatparlement. 

Maandag was de eerste zitting van het nieuwe deelstaatparlement. Daarin is voor het eerst ook de Alternative für Deutschland (AfD) vertegenwoordigd, met 22 zetels. Daarmee hebben rechtsextremisten hun intrede gedaan in het parlement, vinden de demonstranten.

Meerdere organisaties hadden tot de demonstratie in München opgeroepen, onder wie de Urbanauten en de pro-Europese burgerbeweging Pulse of Europe. Het protest werd ondersteund door verschillende politieke partijen zoals de SPD, de Groenen, die Linke en de Junge Union, de jongerenafdeling van CDU/CSU. De politie sprak van ongeveer 2500 deelnemers. 

De demonstranten vormden met hun smartphones een 'keten van licht' en riepen daarmee op tot vrede, vrijheid, een verenigd Duitsland en een open Europa. Voorbeeld was een demonstratie uit december 1992. Toen namen ongeveer 400.000 mensen in München deel aan een 'Lichterkette' tegen racisme en extreemrechts geweld. Lees meer bij BR24

Tags: München, AfD, protest

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De aanslag

De aanslag

Moet je politieke woede wel kanaliseren, vraagt Merlijn Schoonenboom zich af na de bestorming van het Capitool, en eerder de Rijksdag.

Lees meer

Tijdlijn jaaroverzicht Duitsland in 2020

Tijdlijn jaaroverzicht Duitsland in 2020

Terugblik op dit uitzonderlijke jaar met een interactieve tijdlijn.

Lees meer

75 jaar vrijheid: herdenken met een #hashtag

75 jaar vrijheid: herdenken met een #hashtag

Duitsland en Nederland moesten door de coronapandemie individueel en digitaal stilstaan bij het jubileumjaar.

Lees meer

De snelheid

De snelheid

Als Merlijn Schoonenboom vanuit Duitsland Nederland binnenrijdt, voelt de snelweg voor hem steeds weer als een overlevingsparcours.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger