Duitslandweb logo Duitslandweb

Stemming onder Duitse exporteurs flink verslechterd

Kort nieuws - 26 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De stemming onder Duitse exporteurs is flink in mineur. Dat blijkt uit onderzoek van het Ifo-Institut uit München, een van de belangrijkste economische instituten van Duitsland.

De Ifo-index, die het ondernemersvertrouwen uitdrukt, viel in maart tot het diepste punt sinds 2012, naar 1,4 punten. In februari waren het nog 7,2 punten. Voor het onderzoek ondervroeg het Ifo 2300 ondernemers. Oorzaak is de slechte economie wereldwijd. Ondernemers vrezen een recessie door de handelsstrijd tussen de VS en China en de gevolgen van een mogelijke harde Brexit.

Vooral in de auto-industrie en de metaalindustrie zijn de vooruitzichten slecht, aldus Ifo-directeur Clemens Fuest. Wel goed gaat het met de chemische en de elektrotechnische industrie. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger