Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Giffey beschuldigd van plagiaat in proefschrift

Kort nieuws - 3 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Freie Universität in Berlijn onderzoekt het proefschrift van minister Franziska Giffey (SPD) van Gezinszaken na verwijten van plagiaat.

In bijna een kwart van haar proefschrift zou Giffey plagiaat hebben gepleegd. Dat meldt website VroniPlag Wiki, die dissertaties op plagiaat onderzoekt. Op Giffeys eigen verzoek controleert de FU Berlin het proefschrift, waarop ze in 2010 als politicologe promoveerde. Het is niet bekend wanneer de FU met een oordeel komt.

Het plagiaat zou minder erg zijn dan dat van minister van Defensie Zu Guttenberg, die er in 2011 om moest aftreden. Maar wel erger dan dat van minister van Onderwijs Schavan, die in 2013 haar functie moest neerleggen. Dat zegt geëmeriteerd professor Peter Grottian van de FU Berlin in de Süddeutsche Zeitung. Volgens hem moet Giffey haar titel opgeven en aftreden als minister.

Giffey (40) werd vorig jaar tot verrassing van velen minister van Gezinszaken in Merkel IV. De van oorsprong Oost-Duitse had naam gemaakt als bestuurder van de Berlijnse probleemwijk Neukölln. Ze geldt als belofte voor de SPD en wordt onder meer genoemd als kandidaat voor het burgemeesterschap van Berlijn. Lees meer bij tagesspiegel.de en Süddeutsche.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger