Kippenvlees in Duitse discounters besmet met resistente bacterie
Kort nieuws - 17 april 2019 - Auteur: Redactie DuitslandwebEén op de twee stukken kippenvlees in de schappen van Duitse discountsupermarkten, is besmet met antibioticaresistente bacteriën. Dat blijkt uit onderzoek van de milieuorganisatie Germanwatch.
Aan de universiteit in Greifswald werden 59 stukken kippenvlees uit twaalf Duitse regio's onderzocht. 56 procent van de monsters bevatte de bacterie. Al het kippenvlees uit goedkopere supermarkten dat voor het onderzoek is gebruikt, komt uit de vier grootste slachtbedrijven van Duitsland. Ook deed Germanwatch onderzoek naar kippenvlees uit slachthuizen die niet industrieel werken. Daar kwam de resistente bacterie minder vaak voor, namelijk bij negen procent van de elf onderzochte monsters. Zes van die monsters kwamen uit biologische bedrijven en hadden de bacterie niet.
Bij de bereiding van het vlees kan de antibioticaresistente bacterie in het menselijk lichaam terechtkomen als er niet voldoende hygiënisch wordt gewerkt, waarschuwt Germanwatch. Bij toekomstige infecties zou antibiotica dan eventueel niet meer goed aanslaan. Lees meer bij de Frankfurter Allgemeine
Lees meer over 'Maatschappij':
Warum, Wieso: is het Oktoberfest in september?
Beierse klederdracht en veel bier: het Oktoberfest in München is weer begonnen. Maar waarom begint het in september?
Warum, Wieso: gaan Duitsers massaal naar Mallorca?
Er is geen eiland waarop Duitsers liever vakantie vieren dan op Mallorca. We zochten uit hoe dat is ontstaan.
Vijf vragen over de Duitse grenscontroles
Alles wat we tot nu toe weten over de aangekondigde controles aan de Duits-Nederlandse grens.
Asielbeleid onder vuur na mesaanval Solingen
De mesaanval in Solingen vrijdagavond heeft Duitsland geschokt. Een Syriër stak drie mensen dood en verwondde acht anderen.
Reacties
Geen reacties aanwezig