Duitslandweb logo Duitslandweb

Virus in Gütersloh ook buiten vleesfabriek verspreid

Kort nieuws - 29 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In de regio Gütersloh in Noordrijn-Westfalen worden de verscherpte maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, met een week verlengd. 

Scholen, sportscholen en openbare gebouwen blijven dicht, restaurants zijn slechts beperkt open. In het naastgelegen district Warendorf wordt weer versoepeld. In Gütersloh zijn afgelopen week meer dan honderd besmettingen met Covid-19 gevonden bij mensen die niet bij vleesfabriek Tönnies werken. De meesten van hen voelen zich niet ziek. Lees meer bij Tagesschau

Oostenrijk trekt het negatief reisadvies voor Noordrijn-Westfalen weer in. Alleen wie uit district Gütersloh komt, moet een negatieve coronatest kunnen laten zien om in te mogen reizen. De reiswaarschuwing was vorige week ingesteld voor de deelstaat waar de vleesfabriek Tönnies staat. Lees meer bij Redaktionsnetzwerk Deutschland

Duitsland kampt nog op meerdere plekken met lokale uitbraken van het coronavirus, maar over het algemeen stemmen de statistieken optimistisch. In een asielzoekerscentrum in Friedland in Nedersaksen zijn 48 mensen besmet met Covid-19. De quarantaine voor de flat in Göttingen waar ongeveer 120 bewoners besmet bleken, is voorbij. Alleen de besmette bewoners en hun directe contacten moeten nog in quarantaine blijven.

Webwinkel Amazon heeft enkele tientallen besmette medewerkers in meerdere distributiecentra in Duitsland. Een deel van de werknemers heeft maandagmorgen het werk neergelegd om de eisen voor een nieuwe cao en betere gezondheidsbescherming kracht bij te zetten. Lees meer bij NDR (Friedland) en Handelsblatt (Amazon)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger