Duitslandweb logo Duitslandweb

Rechter maakt einde aan 'lockdown' in Gütersloh

Kort nieuws - 7 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een bestuursrechtbank in de deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft de gedeeltelijke lockdown in de regio Gütersloh maandagmiddag buiten werking gesteld. Dinsdag maakten de autoriteiten bekend dat de contactbeperkende maatregelen worden opgeheven.

De deelstaat had inmiddels wat meer moeten differentiëren in het beleid, de hele regio 'sluiten' is disproportioneel, vindt de rechtbank. Eigenlijk zouden de verscherpte maatregelen in de regio rond de vleesfabriek Tönnies nog tot woensdag gelden, maar maandag zijn ze dus per direct komen te vervallen. Het virus heeft zich nauwelijks verspreid buiten de werknemers van de fabriek en hun familieleden, stelden de autoriteiten vast.

De vleesfabriek blijft nog wel gesloten, tot vooralsnog 17 juli. Voor de varkensboeren in de omgeving is dat een probleem, want de stallen raken overvol als varkens niet meer naar de slachterij kunnen worden gebracht. Tönnies is zo groot dat die capaciteit niet zomaar elders te vinden is. 

In de regio zijn twee weken geleden de versoepelingen grotendeels teruggedraaid na een uitbraak bij varkensslachterij Tönnies. Scholen, tentoonstellingen, sauna's en cafés werden gesloten en mensen mochten alleen met hun gezinsleden of één ander persoon naar buiten. De bijna 7000 werknemers van de fabriek en hun gezinsleden zitten nog steeds in quarantaine. Meer dan 1500 werknemers van de fabriek en een twintigtal gezinsleden bleken besmet met het coronavirus. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger