Duitslandweb logo Duitslandweb

Autoriteiten proberen uitbraak Gütersloh in te dammen

Kort nieuws - 24 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De uitbraak van Covid-19 bij de vleesfabriek Tönnies in de regio Gütersloh domineert ook woensdag het nieuws in Duitsland. Verschillende deelstaten hebben laten weten dat toeristen uit de regio Gütersloh niet meer worden toegelaten en Oostenrijk heeft een reiswaarschuwing voor Noordrijn-Westfalen (NRW) afgekondigd. Oostenrijkers in NRW worden opgeroepen de deelstaat te verlaten.

In de regio zijn de versoepelingen grotendeels teruggedraaid. Scholen, tentoonstellingen, sauna's en café's zijn gesloten en mensen mogen alleen met hun gezinsleden of één ander persoon naar buiten. De bijna 7000 werknemers van de fabriek en hun gezinsleden zitten in quarantaine. Meer dan 1500 werknemers en een twintigtal gezinsleden zijn besmet met het coronavirus.

Hoewel de ongeveer 370.000 inwoners van het district de regio gewoon kunnen verlaten, hebben Beieren, Nedersaksen en Mecklenburg-Voorpommeren laten weten dat toeristen uit de regio Gütersloh worden geweerd. Maandag begint in Noordrijn-Westfalen de zomervakantie. Inmiddels zijn in Mecklenburg-Voorpommeren ook al toeristen uit Gütersloh weggestuurd. Deelstaatpremier van NRW Armin Laschet dringt er bij de andere deelstaten op aan toeristen uit Gütersloh toe te laten als ze op corona zijn getest.

Gezondheidsminister Jens Spahn heeft dinsdag gewaarschuwd dat uit een regionale uitbraak snel weer een landelijk probleem kan ontstaan als niet doortastend wordt gereageerd. Lees meer bij Zeit Online

Bij een kalkoenslachterij in Wildeshausen, in Nedersaksen, zijn meer dan twintig medewerkers besmet met Covid-19. Alle 1100 medewerkers worden nu getest. Bij een slachtbedrijf in Essen, in het district Cloppenburg in Nedersaksen zijn drie medewerkers besmet. Lees meer bij NDR

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger